КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КОЗЯЧОГО МОЛОКА (Без категорії)


Як відомо, цілющі властивості козячого молока перевершують властивості коров'ячого в кілька разів.

Ще в древні часи людство віддавало належне козячому молоку.

За переказами міфів Давньої Греції, козячим молоком був вигодуваний сам громовержець Зевс. У наукових працях Авіценни зустрічається згадка про цілющі властивості козячого молока. У стародавньому Римі лікарі використовували козяче молоко з різними добавками для лікування захворювань селезінки, катаракти очей і дизентерії. На знаменитих курортах лікарі, знаючи цілющі властивості козячого молока, застосовують його для лікування та профілактики рахіту.

Дуже вигідно козяче молоко відрізняється від коров'ячого тим, що раціон їжі кози не впливає на смакові якості молока. Свіжонадоєне козяче молоко володіє яскраво вираженим бактерицидну дію. Воно з успіхом може замінити зеленку або йод. Крім того, козяче молоко має чудове ранозагоювальну властивість. Тому компреси з козячого молока можна з успіхом застосовувати для загоєння ран. Завдяки своїм бактерицидним властивостям козяче молоко при кімнатній температурі не прокисає протягом двох - трьох днів, а в холодильнику воно може зберігатися більше тижня.

Козине молоко дуже корисно для людей, що страждають різними серцево - судинними захворюваннями. Адже в козячому молоці міститься дуже багато калію , який необхідний для правильного функціонування серцевого м'яза. У козячому молоці жирові кульки набагато менше в своєму діаметрі, ніж жирові кульки коров'ячого молока. Завдяки цьому козине молоко набагато краще засвоюється організмом людини, практично на сто відсотків.

 

Козине молоко з давніх часів успішно використовується у лікуванні рахіту, як у дітей, так і у дорослих людей. Ці цілющі властивості козячого молока обумовлені тим, що в козячому молоці міститься в 9 разів більше кальцію і в 6 разів більше вітаміну Д, ніж цих же вітамінів в коров'ячому молоці. А завдяки тому , що козяче молоко містить дуже багато кобальту . Кобальт перебуває у складі вітаміну В12. Цей вітамін відіграє величезну роль в процесі кровотворення і діяльності імунної системи. Взагалі, козяче молоко є найпотужнішим імуномодулятори, тому що до складу козячого молока входить велика кількість сіалова кислоти. Саме ця кислота є ключовою ланкою людської імунної системи і дозволяє організму успішно боротися з різними інфекціями і викликаються ними захворюваннями. регулярне вживання козячого молока допоможе стимулювати імунітет і зробить захисні сили організму потужними.

Існує думка, що коров'яче молоко не засвоюється організмом дорослої людини. Почасти в цьому твердженні є певна частка істини. Це відбувається через те, що в коров'ячому молоці міститься дуже велика кількість лактози (молочного цукру). У дорослих людей дуже часто погано засвоюється лактоза. У козячому молоці ж вміст лактози дуже і дуже низька, тому козяче молоко добре засвоюється організмом дорослої людини.

Для людей, які страждають захворюваннями опорно-рухового апарату , на допомогу прийдуть цілющі властивості козячого молока. У молоці міститься так необхідний організму вітамін Д3 і кальцій. При регулярному вживанні козячого молока позитивна динаміка в перебігу захворювання спостерігається і у тих людей, які мають проблеми з шкірними захворюваннями і алергією. Також, якщо паралельно з призначеним лікарем курсом медикаментозного лікування захворювань печінки, нирок, підшлункової залози і жовчного міхура, регулярно пити козяче молоко, ефект від лікування настане набагато швидше і буде виражений у більш яскравій формі.

У наш час серйозні дослідження провідних вчених зі світовим ім'ям підтвердили той факт, що козяче молоко найбільш повноцінно засвоюється дитячим організмом, практично ніколи не викликає ніяких алергічних реакцій або розладів шлунку. Козине молоко також містить багато бета казеїну, як і грудне молоко матері.За своїм хімічним складом козине молоко найбільш схоже на жіноче грудне молоко. Вітаміни, жирність та інші речовини, що містяться в козячому молоці, найбільш адаптовані під потреби дитячого організму, ніж коров'яче.